Van Boer tot Bord is een groot project uit mijn tweede studiejaar Journalistiek aan de CHE. Hierin doken wij in de wereld van de varkensindustrie. Wij zochten uit waarom deze industrie in zo’n slecht daglicht staat, wat de drijfveer is van varkensboeren, wat de weg van een goed stukje vlees is, waarom mensen kiezen óf niet kiezen voor vlees, en wat er aan de toekomstige generaties wordt meegegeven.

van Boer tot Bord - video's

teaser 1

teaser 2

De special die wij over dit onderwerp hebben gemaakt, werd bekroond met de beste beoordeling uit de jaargang. In deze special zijn alle bijzondere reportages die we in de loop van de periode hebben gemaakt, meegenomen. 

We namen een kijkje in een groot slachthuis, en maakte er een reportage over. Deze is op dit moment ruim 35.000 keer bekeken op het YouTube-kanaal, en heeft veel discussie losgemaakt.

We gingen in Ede kijken op de World Food Day. Hier hebben wij een reportage over gemaakt.

We zijn langs geweest bij twee boeren, en hebben hen naar hun problemen, maar ook naar hun passie gevraagd. Hierover is de volgende reportage tot stand gekomen.

van Boer tot Bord - artikelen

Gemaakt door de Boer tot Bord redactie: Ineke Boersma, Gabriëlla Stam, Savannah Borst, Thom Hofstede en Niels van Arkel